Prijava

Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Pravila uporabe foruma
Anketa
Na gradbenem forumu si želim več:
 
Zadnje s foruma
Povezave
Oprema doma
Otroška trgovina
Kam na izlet
Spletne strani
Koristne informacije
Keramične ploščice
Obnovljivi viri
Pleskanje
   
Strani: 1 ... 7 8 [9] 10
 81 
 dne: 31 Oktober 2009 
Začel Flowers - Zadnje sporočilo od Flowers
Oj,

zanima me če je možna izvedba ravne zelene strehe na penobetonsko horizontalno podkonstrukcijo, ki stoji na armiranobetonskih stebrih? Če ja, kako, če pa ne potem pa kakšna bi bila najboljša izvedba ravne strehe na objekt s takšno nosilno konstrukcijo.

Gre namreč za seminar na faksu pa nikjer ne najdem potrebnih podatkov. Pa mogoče če bi mi lahko kdo prosim razložil razliko med penobetonom in porobetonom in zraven napisal še v kakšni obliki se ju vgrajuje v objekte (na mestu lito/prefabricirano...).

Hvala

 82 
 dne: 23 Oktober 2009 
Začel tibet - Zadnje sporočilo od tibet
Pri iskanju izvajalca za hidroizolacijo sem naletel na Mitjo Horvata s.p. (Camino), s katerim sem se dogovoril za hidroizolacijo terase z materialom firme Kemper in polaganje terase , balkonov, zunanjih stopnic in vhoda ravno tako z materiali firme Kemper.

Dogovorila sva se za avans, na teraso naj bi mi montiral tudi talne luči. Na dan preden naj bi prišel delat se je najavil in mi naložil, naj zvrtam luknje za talne luči in položim kable za luči. Seveda prišel ni 1 teden. V tem času je bil naliv in dež mi je vdrl v hišo skoz te luknje in mi zalil klet.

Potem je prišel. Kable, položene v tla terase mi je pobrusil s strojem za brušenje berona, ker je ravnal teraso. Ko je zalival kable, je obenem zalil tudi luknje za luči, saj je beton tekel po kanalčkih s kabli in tako zalil luknje.

Potem je prihajal ali pa tudi ne, 3 tedne, Vmes sem, ker sem mislil, da bo v dogovorjenih 3 tednih končal, moral na službeno pot.

Ob vrnitvi pa sem dobil svoje. Ko je nanašal material po balkonih, mi je v vseh sobah uničil sveže (en teden star) položen laminat. Istočasno je delal tudi keramik, ki je imel ključ, pa si je še Horvat vzel pravico, da je tacal po hiši. Fasado mi je popolnoma popacal s svojim materialom, ki je tekel iz balkonov. V kleti mi je zaradi tega, ker so bile v terasi luknje za luči in luči ni vgradil, tekla voda in popolnoma uničila strop v dveh prostorih. Hidroizolacija je bila polna zračnih mehurčkov.

Vrata in celo okna (1, 4 m visoko) so bila popacana z materialom za hidroizolacijo. Kaj je delal po oknih s tem materialom, mi ni jasno. Cokel fasade je bil popacan s tem materialom. Nekdo je opazil packe in po kurilplastu potem razmazal smolo, ki je bila kot hidroizolacija.

Ko je obrusil kable, je moral vse skupaj spet stolči ven in položit nove kable.

No, ko sem prišel iz poti domov, (odsoten sem bil cel teden), sem vse skupaj opazil . Zahteval sem, da mi očisti cokel tistih flekov (največji je imel premer kak meter, drugi 4 so bili veliki kakih 30 cm v premeru), je vzel špohtel in začel kopat luknje v kurilplast.

Tako da sem ga na koncu nagnal in zahteval da mi popravi stanje. Ni se več prikazal.

No firma Kemper, proizvajalec tega materiala, ima v Sloveniji še enega izvajalca, firmo Ambient iz Litije. Poklical sem ga, da bi dokončal delo, seveda bi ga plačal. Prišel sicer je, povedal, da "so stvari res šle narobe", dela pa ni hotel dokončat. Kemper pa se zaradi vsegaskupaj ni preveč sekiral. Povedal mi je, da njih to ne zanima preveč in naj kar sam rešim probleme.

No, Camino očitno ne dela več, zato pa je odprta nova firma, ki je "¸dedicated to quality and reliability" in ta Mitja Horvat je sedaj zaposlen v tej firmi. Stara firma pa je blokirana in zapuščena.

No da izpustim vse druge igrice, vmes je imel "smrt v družini" in vse ostalo, tako da sem ga nagnal po cca 2 mesecih. Dogovorjena pa sva bila, da bo končal v 3 tednih...

To je napisano samo v opozorilo, da ne bi še kdo nasedel.

lp

bv

 83 
 dne: 20 Oktober 2009 
Začel Solarix - Zadnje sporočilo od Solarix
Če je kdo zainteresiran, prosim za kontakt. Podrobnosti na spletni strani podjetja. Hvala.
nekaj referenčnih objektov v Sloveniji že na voljo. interesenti se javite na spodnji naslov.
sončni kolektorji

 84 
 dne: 02 Oktober 2009 
Začel Laguna - Zadnje sporočilo od Perc
pravilno ste se odločili

 85 
 dne: 24 September 2009 
Začel Laguna - Zadnje sporočilo od charly
Priporočam ti da pridobiš kar se da veliko ponudb.
Brezplačno pošlji povpraševanje vsem izbranim ponudnikom ( Krovstvo Tesarstvo Stavbno kleparstvo Strešna oprema Solarna tehnika ) na portalu www.vsezastreho.net

lp

Charly

 86 
 dne: 21 September 2009 
Začel Laguna - Zadnje sporočilo od Laguna
Pozdravljeni!

V oktobru 2009 bom popolnoma prenovil mansardo, kar pomeni, da bom v celoti zamenjal ostrešje, podrl obstoječe zidove in zazidal nove. Z zunanje strani bodo stene ometane do roba stare fasade. Rad bi izoliral fasado s stiroporjem, pa me skrbi kako bo z vlago v na novo zazidanih stenah ter ostrešju. Mojstri pravijo, da to ni problem, jaz pa o tem nisem ravno prepričan. Ali res ni potrebno počakati več kot teden dni? Jaz sem hotel počakati preko zime in spomladi narediti fasado.

Hvala in LP

 87 
 dne: 18 September 2009 
Začel biskvit - Zadnje sporočilo od grezilo
Nisi napisal kolikšna naj / bi  bila kvadratura hiše;kakšen material uporabit (predlagal bi beton);
Ogrevanje: Lahko se predpostavi , da boš naredil PH; ogrevanje TČ, sistem odvisen , kaj imaš v zemlji;
V kolikor bo hiša hidroizolcijsko primerno in kvalitetno izolirana, ne more biti vlage/vode v hiši; težava, ki jo verjetno imaš v mislih je nastajanje vlage v hiši zaradi bivanjskih aktivnosti; tu pride v poštev rekuperacija.
Ne vem zakaj te čudno gledajo??
Sama izvedba se začne pri ideji; kakšni šalabajzerji ti tudi ne bodo mogli delat omenjen objekt!!, v to si lahko prepričan.
150k€ - menim da je premalo; seveda odvisno kakšne so želje in zahteve investitorja.

LP

 88 
 dne: 18 September 2009 
Začel tomaz - Zadnje sporočilo od grezilo
Ali si ga že našel?
Kje pa je okolica Medvod?

LP

 89 
 dne: 10 September 2009 
Začel Mihelj - Zadnje sporočilo od Mihelj
Pozdravljeni!

Zanima me če kdo ve kje bi dobil naslednje ploščice:Model je Gorenje Keramika Tanja 233. Klical sem v gorenje keramika, ampak nimajo pojma za kaj se gre! (sicer so zelo stare) Tako da bi lepo prosil če kdo ve kje se bi dalo dobiti ali mu celo nemara ostajajo kje v zaprašeni kleti-plačam dobro! rabim pa jih cca. 50 kom.

Hvala !

 90 
 dne: 08 September 2009 
Začel Anja - Zadnje sporočilo od Anja
Pozdravljeni!

Sem absolventka na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Oddelek za geodezijo in trenutno pišem svojo diplomsko nalogo (Faktorji, ki vplivajo na tržno ceno nepremičnine oz. na najemnino). Del diplomske naloge je spletna anketa ... zato vas prosim, da kliknete na spodnji spletni naslov in jo rešite.

Anketa: http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=NBKLF_af40070e

Hvala!

Lp, Anja!

Strani: 1 ... 7 8 [9] 10
Izdelava Tomyco d.o.o., Gradbeni forum | Powered by SMF 1.1 RC2.
© 2001-2005, Lewis Media. All Rights Reserved.
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com